Kom je ons team versterken?

Om het Logeerhuis écht tot een succes te maken hebben we jou nodig! Als vrijwilliger kun je je bij ons op veel verschillende manieren nuttig maken en ontwikkelen. 

wat je kunt doen
We zoeken mensen voor verschillende taken: het bereiden van maaltijden, een goed gesprek voeren, uitjes en activiteiten bedenken en begeleiden maar ook meedenken over de ontwikkeling van het Logeerhuis of klussen in en om het huis. Heb je zelf een ander idee over wat je voor ons kunt betekenen als vrijwilliger? Leuk! Laat het ons weten. 

wie we zoeken
Jij bent minimaal 4 uur per week beschikbaar zijn,  We bieden een aantrekkelijke onkostenvergoeding en gratis trainingen bij Markant en de Vrijwilligersacademie Amsterdam. 

Slapend vrijwilligerswerk doen?

Wie wil dat nou niet? En dat kan, in Logeerhuis Tolstraat 75!

Je slaapt in het Logeerhuis in je eigen kamer en je helpt, zo nodig, de gasten tijdens de nacht. De werkzaamheden die van je worden verwacht zijn passend bij het werk van een vrijwilliger. En gebeurt er iets volkomen onverwachts, dan kun je altijd een beroep doen op de thuiszorg. De complexiteit van de zorgtaken is beperkt. Als slaapvrijwilliger lever je een unieke bijdrage aan het welzijn van onze gasten!

We zijn een bijzonder vrijwilligersproject. Het Logeerhuis biedt buurtbewoners en Amsterdammers een veilige plek om overdag, ’s avonds, ’s nachts en in het weekend te verblijven om mantelzorgers te ontlasten of omdat het thuis even niet gaat. Je kunt er eten, drinken en slapen. Het biedt gezelligheid, geborgenheid en veiligheid. Wij bieden zorg en ondersteuning zoals je dat thuis gewend bent.

Taken en werkzaamheden
Voor je gaat slapen sluit je het Logeerhuis af en loop je nog even langs de gasten of alles in orde is. Je reageert op de oproepen van de gasten, via het belsysteem. Het kan zijn dat je ’s nachts iemand moet begeleiden naar het toilet of dat je een glaasje water moet halen. ’s Morgens vertel je de eventuele bijzonderheden van die nacht aan de vrijwilliger die dienst heeft.

Wij bieden
Professionele begeleiding en ondersteuning door de coördinatoren (24 uurs achterwacht).
Een vrijwilligersverzekering en slaapvergoeding van € 25,- per nacht.

Werktijden
Omdat het Logeerhuis 24 uur per dag geopend is zijn er altijd slaapvrijwilligers aanwezig, ook tijdens de vakantieperiode en met de feestdagen. Als slaapvrijwilliger word je bijv 1 x per maand ingepland van 22.00 – 8.00 uur. Maar heb je andere mogelijkheden, neem gerust contact op. We horen het graag.

Heb je belangstelling? Wil je meer weten?

Neem dan contact op met één van de coördinatoren van Logeerhuis; 020-213 45 50

Heb je vragen of wil je met ons kennismaken? Laat je gegevens dan achter in onderstaand formulier. 

persoon en bordspel

Vragen of aanmelden als vrijwilliger?

Vul hieronder je gegevens in en neem vrijblijvend contact op met onze coördinatoren, Marieke en Anne-Marie. Zij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.