Activiteiten

Activiteiten

De activiteiten die wij organiseren zijn zowel voor onze gasten als voor onze buurtbewoners. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Naast de vaste activiteiten, worden er activiteiten georganiseerd op basis van ideeën en verzoeken van de gasten, buren en logees. Wij faciliteren en stimuleren buurtinitiatieven en dat doen wij samen met ander organisaties in De Pijp, Rivierenbuurt in Amsterdam-Zuid.

Voorbeelden van activiteiten die we organiseren, zijn:

  • Culturele activiteiten buitenshuis, zoals bezoek aan bioscoop, theater of musea.
  • Diverse uitjes in de buurt, zoals naar de Albert Cuypmarkt.
  • Wandelingen in park, bos of op het strand.
  • Naar daar, waar iets te beleven valt, zoals activiteiten in de buurt.

Open inloop

Tussen 8.00 uur ’s ochtends en 22.30 uur ’s avonds kunt u binnenlopen met vragen, voor ondersteuning of advies.

Dag-vervang mantelzorger

Dagopvang is mogelijk voor buurtgenoten van wie de mantelzorger een dag(deel) afwezig is. Dat dat kan zijn in verband met een dagje uit, maar ook bijvoorbeeld vanwege een afspraak in het ziekenhuis. We bekijken per situatie wat nodig is.

Wij bieden (voorlopig) geen structurele dagopvang, op vaste dagen met vaste groepen.

Happy Hour

Om 17.00 uur starten we met de voorbereidingen voor de avondmaaltijd. Dit doen wij onder het genot van een gezellig drankje en een hapje.

Douchegelegenheid

Het Logeerhuis heeft een grote doucheruimte waarvan buurtgenoten tegen een kleine vergoeding gebruik kunnen maken, samen met hun thuiszorg. Deze service bieden wij aan ouderen die thuiszorg ontvangen, maar door kleine behuizing niet geholpen kunnen worden met douchen.

Ondersteuning werkende mantelzorger

Voor werkende mantelzorgers die zorgen voor iemand in de buurt van Het Logeerhuis, bieden we tijdens werkuren ondersteuning bij alarmopvolging of houden we een vinger-aan-de-pols. Zo hoef je als werkende mantelzorger niet van je werk weg te lopen, wanneer het persoonsalarm afgaat bij degene voor wie je zorgt. Of we kunnen even een kijkje nemen, wanneer je het niet vertrouwd dat je geen gehoor krijgt.

We kijken samen wat nodig is en welke ondersteuning we kunnen bieden