Logeerhuizen Amsterdam

Een veilige haven voor iedereen.

Onze locaties Wie wij zijn

Logeerhuizen Amsterdam

Het Logeerhuis in de Tolstraat is geopend! Dat is goed nieuws voor mantelzorgers, zorgvragers en (kwetsbare) buurtbewoners! Logeerhuis Tolstraat staat in de Amsterdamse wijk De Pijp, aan de Tolstraat 75. Op deze website vindt u meer informatie over deze vorm van logeeropvang.


Logeren met zorg zoals thuis

Stichting Logeerhuizen Amsterdam biedt met haar Logeerhuizen een veilige plek met toezicht en hulp voor buurtbewoners en Amsterdammers. Een plek waar zij overdag, ’s avonds, in het weekend en/of ’s nachts kunnen verblijven, wanneer het thuis even niet gaat of om hun mantelzorgers te ontlasten. Een plek waar we de zorg van de mantelzorger tijdelijk overnemen, maar ook zorgen voor de kwetsbare buurtgenoot thuis. 

We bieden vervangende zorg, zoals je die normaal gesproken van je familie, vrienden en buurtjes ontvangt. Je kunt in het Logeerhuis eten, drinken en slapen. Het biedt gezelligheid, geborgenheid en veiligheid.

De initiatiefnemers

Logeerhuis Tolstraat is tot stand gekomen op initiatief van Markant, centrum voor mantelzorg, en Stichting DoYourself. Deze Amsterdamse organisaties hebben ruime ervaring op het gebied van mantelzorgondersteuning, vrijwilligersinzet en maatschappelijk ondernemen. Deze ervaring leerde ons dat er een grote behoefte is aan een informeel logeerhuis.
Het Logeerhuis is gerealiseerd door Stichting Logeerhuizen Amsterdam, die tot doel heeft meerdere logeerhuizen in Amsterdam op te richten.

Volg ons voor nieuws op Instagram en Facebook!

Logeerhuis Tolstraat

Het Logeerhuis in de Tolstraat is open! 
Logeerhuis Tolstraat biedt logeeropvang en ‘hybride’ zorg. Daarnaast kan de buurt gebruik maken van de ruimtes en diensten van het huis en worden er activiteiten georganiseerd om de sociale cohesie te bevorderen, voor en door de buurt.  

Bekijk locatie

Nieuwe locaties

Andere locaties zijn er (nog) niet. Stichting Logeerhuizen Amsterdam heeft de ambitie om de komende vijf jaar meerdere Logeerhuizen in te richten. Om dit te realiseren zoeken wij samenwerkingspartners die - net als wij - geloven dat tijdelijke zorg in de vorm van logeren belangrijk is om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Interesse? Neem contact met ons op

Agenda

Een initiatief van: